Hopp til innhold

«Hvor hender det?» lanserer podcast!

I nesten 60 år har NUPI utgitt artikkelserien «Hvor hendet det?». Nå kommer den også som podcast.
Foto: Malte Wingen/Unsplash

«Hvor hender det?» tilbyr faktasjekket og troverdig informasjon om internasjonal politikk og er skrevet av fageksperter og forskere. Artiklene er rettet særlig mot unge, men de blir også lest av mange andre på alle kunnskapsnivåer.

– Målet er å gjøre internasjonal politikk oversiktlig og interessant – også for de som ikke kan noe særlig om det fra før, sier kommunikasjonssjef i NUPI, Åsmund Weltzien.

Ifølge NRK har nedlastninger av podcaster økt med 15,3 prosent siden 2018. De mest aktive lytterne er de unge.

– Vi gjør vårt beste for å tilby informasjon på de kanalene som unge bruker. Det er viktigere enn noensinne at befolkningen er opplyst om internasjonal politikk, og vi ønsker å bidra til å gjøre dette enklere, sier Weltzien.

Fra juni 2020 vil det da altså lages podcast til et utvalg av artiklene.

– Det vil bli spennende å se hvordan den nye podcast-versjonen blir mottatt, sier han.

Korona og globalisering

Første episode dreier seg om koronakrisen og globalisering. Thomas Hylland Eriksen, forfatter og professor i sosialantropologi ved Universitetet i Oslo, forteller oss hva globalisering er, om globalisering har gjort oss sårbare for pandemier og hvorvidt vi kan vente oss mer eller mindre globalisering i tiden etter koronakrisen.

– Podcasten er som så mye annet om dagen, laget på hjemmekontor, så vi håper på både bedre lyd og fysiske møter med artikkelforfatterne i framtiden, sier Weltzien.

NUPI · Hvor hender det? #1: Korona og globalisering

 

Digital lærerressurs

«Hvor hendet det?» ble de første tiårene utgitt på stensiler og sendt rundt til elever og lærere på de videregående skolene i Norge.

Den digitale utgaven har imidlertid for lengst tatt over. Fordi det er stor interesse for artikkelserien også utover den tradisjonelle unge målgruppen, blir det i dag laget to versjoner av hver artikkel: En versjon er for alle, mens artiklene på NUPI.no/skole er spekket med oppgaver, ordforklaringer og er knyttet til kompetansemål, blant annet i fagene politikk og menneskerettigheter og samfunnsfag på videregående skole.

NUPI skole tilbyr også skolebesøk, hvor en klasse kan komme og få foredrag om et spesifikt tema. Dette har ligget brakk siden koronapandemien kom til Norge, men om man som lærer ønsker et digitalt foredrag, er det bare å ta kontakt på skole@nupi.no.