Partidebatt - valg 2017: Hva står på spill i utenrikspolitikken?

Tor 31 aug. 2017
Tid: 08:00 Sted: Litteraturhuset, Oslo Språk: Norsk Ledige plasser: 33
Legg i kalender 17-08-31 08:00 17-08-31 10:00 38 Partidebatt - valg 2017: Hva står på spill i utenrikspolitikken? I en verden preget av endringer, mer uforutsigbarhet og konflikter, har det stor betydning for Norge hvilken utenrikspolitikk vi velger å føre. Så hva står på spill i utenrikspolitikken i valget 11. september? Hvor står partiene på de viktigste utenrikspolitiske sakene? Og hva tenker folket om dem? Litteraturhuset, Oslo NUPI seminar@nupi.no http://www.facebook.com/events/160427380695693 false DD/MM/YYYY

I en verden preget av endringer, mer uforutsigbarhet og konflikter, har det stor betydning for Norge hvilken utenrikspolitikk vi velger å føre. Så hva står på spill i utenrikspolitikken i valget 11. september? Hvor står partiene på de viktigste utenrikspolitiske sakene? Og hva tenker folket om dem?

Utenrikspolitikk kommer neppe til å dominere valgkampen, noe som egentlig er paradoksalt. En rekke saker som dominerer den internasjonale dagsorden kan ha stor innvirkning på forholdene hjemme i Norge: Vil Vestens sanksjoner mot Russland strammes ytterligere til? Vil en ny migrasjonsbølge fra Syria nå oss? Hva vil Brexit bety for samarbeidet i Europa? Hvordan skal vi takle en økt terrortrussel? Vil et Trump-ledet USA fremdeles være vår viktigste allierte? Norske politiske partier har ulike syn på disse spørsmålene, så det er gode grunner for å diskutere utenrikspolitikk før valget.

Vi inviterer til frokostdebatt på Litteraturhuset for å kaste lys over de politiske partienes - og folkets - synspunkter på norsk utenrikspolitikk før vi går til valgurnene i september. Fra de ulike partiene kommer:

  • SP: Sigbjørn Gjelsvik
  • SV: Bård Vegar Solhjell
  • FrP: Christian Tybring-Gjedde
  • AP: Anniken Huitfeldt
  • V: Ola Elvestuen
  • KrF: Hilde Frafjord Johnson
  • H: Trond Helleland
  • MdG: Kristin Antun
  • Rødt: Bjørnar Moxnes

NUPI-direktør Ulf Sverdrup åpner debatten, og Terje Svabø leder den gjennom morgentimene. Bakteppet for debatten er en omfattende undersøkelse gjort av NUPI som har sett på folkets holdning til og interesse for utenrikspolitikk.

Les Sverdrups kronikk om norsk utenrikspolitikk på agendaen i stortingsvalget her.

Vi serverer lett frokost og kaffe fra 08.00. Debatten starter 08.30 og varer til 10.00. Vi regner med at det blir fullt, så husk å registrere deg tidlig.

Debatten sendes live på NUPIs Youtubekanal:

Deltakere