Teoriseminar: “Internationalised rule”. Budsjettstøtte som styringsteknologi

Fre 10 nov. 2017
Tid: 13:15 Sted: NUPI Språk: Engelsk Ledige plasser: 15
Legg i kalender 17-11-10 13:15 17-10-30 15:00 38 Teoriseminar: “Internationalised rule”. Budsjettstøtte som styringsteknologi Professor Klaus Schlichte presenterer funn fra sin pågående forskning om Max Webers rolle og relevans for å forstå “internationalised rule”. NUPI NUPI seminar@nupi.no http://www.facebook.com/events/160427380695693 false DD/MM/YYYY

Professor Klaus Schlichte presenterer funn fra sin pågående forskning om Max Webers rolle og relevans for å forstå “internationalised rule”.

Siden begynnelsen av 2000-tallet har politikken rundt "budsjettstøtte" blitt en viktig form for utviklingshjelp. Som så mye annen utviklingspolitikk, har den ikke gitt de ønskede resultatene - samtidig som den produserer utilsiktede konsekvenser.

Med særlig fokus på det ugandiske samfunnet, mener professor Schlichte at budsjettstøttemekanismen legger til rette for en internasjonal regjeringsteknologi. Forskningen bygger på et prosjekt som undersøker to politiske felt - vitenskapspolitikk og utviklingshjelp - for å fastslå i hvilken grad byråkratiske praksiser samler seg globalt. Etter Max Webers utsagn om at  "dominans i hverdagen er administrasjon", ser dette teoriseminaret på hvor langt administrasjonspraksis påvirker innholdet og maktforholdene i internasjonaliserte regler.

Klaus Schlichte er professor ved Universität Bremen, og hans forskningsinteresser er internasjonal politisk sosiologi, krig og væpnede konflikter og statsstyre.

Møteleder er seniorforsker ved NUPI Jon Harald Sande Lie.