Barn i terrororganisasjoner

Tor 22 apr. 2021
Tid: 15:00 Sted: Microsoft Teams Språk: English Ledige plasser: 194
Legg i kalender 21-04-22 15:00 21-04-22 16:30 38 Barn i terrororganisasjoner Terrororganisasjoner som IS, Hamas og Taliban har utnyttet barn i årevis. Dette seminaret ser nærmere på hvordan disse gruppene rekruterer og utnytter barna i organisasjonene. Microsoft Teams NUPI seminar@nupi.no http://www.facebook.com/events/160427380695693 false DD/MM/YYYY

Terrororganisasjoner som IS, Hamas og Taliban har utnyttet barn i årevis. Dette seminaret ser nærmere på hvordan disse gruppene rekruterer og utnytter barna i organisasjonene.

Seminaret arrangeres av Konsortiet for forskning på terrorisme og internasjonal kriminalitet.

Terrororganisasjoner som IS, Hamas og Taliban har utnyttet barn i årevis. Å "groome" den neste generasjonen er sett på som en priotitet for terrorgruppene, for sikre organisasjonens fremtid. Videre, er barn i konfliksoner spesielt sårbare fordi rekruttering kan skje innenfra - medlemmer av barnas egen familie kan hjernevaske de unge til å bli med i en millitant organisasjon. Dette er utnyttelse og overgep mot barna. 

  • På grunn av noen tekniske utfordringer vil ikke alle motta en bekreftelsesmail etter påmelding. Du er allikevel registrert i våre systemer, og kan delta på arrangementet.

Enkelte har referert til barn som deltar i terrorgrupper for en 'tapt generasjon' eller 'tikkende bomber', men virkeligheten er langt mer kompleks.

Dette seminaret ser nærmere på hvordan terrorgrupper jobber for å rekruttere og utnytte barn. Nå som IS har tapt sitt territorielle kalifat, tar vi også opp det presserende spørsmålet om hvorvidt disse barna nå bør hentes hjem.

Relevante publikasjoner