20. januar ble Donald Trump den 45. presidenten i USA. Under presidentkampanjen argumenterte han for en langt mer isolasjonistisk og pragmatisk tilnærming til sikkerhetspolitikken. Han fremmet en "America first"-politikk, der USA ville ta en mindre aktiv rolle i verden, kreve mer fra sine allierte og gjøre avtaler med sine største motstandere. Etter bare tre måneders presidentskap synes imidlertid det motsatte å ha skjedd. Under president Trump har USA brukt sin største konvensjonelle bombe i Afghanistan, bestilt et rakettangrep på en syrisk flybase, og sendte et hangarskip til Japans hav, og dermed raslet med sablene mot Nord-Korea. Samlet sett har vi sett et langt mer intervensjonistisk og aktivt USA enn vi forventet med Trump som president.

NUPI har gleden av å invitere et panel av svært erfarne eksperter fra Center for a New American Security (CNAS) i Washington DC. Michèle Flournoy er administrerende direktør i CNAS og tidligere underdirektør for forsvarspolitikk, Julianne Smith er seniorkandidat og direktør ved Strategy and Statecraft Program, og Dr. Jerry Hendrix, seniorkandidat og direktør ved Defense Strategies and Assessments Program.

På dette seminaret vil de ta opp den overordnede amerikanske sikkerhetspolitikken under president Trump. Ser vi konturene til en "Trump-doktrine"? Hva skal en slik doktrine bestå av? Og hvordan vil det påvirke USAs engasjement globalt og forholdet til Europa, Russland og Kina?