Hopp til innhold
NUPI skole

Podkast: De fleste radikaliseres ikke

Hvorfor er det i noen samfunn større sannsynlighet for voldelig ekstremisme enn i andre? Og hvorfor er det slik at de fleste mennesker som lever i såkalte radikaliseringsfremmende miljøer likevel ikke blir radikaliserte?

THE WORLD STAGE: Gå ikke glipp av den nyeste episoden av NUPI-podkasten The World Stage med Diana Mishkova, Steven Blockmans, Luca Raineri, Marie Furhovden og Stéphane Lacroix.

Foto: NUPI

Personer

Diana Mishkova
Academic Director, Centre for Advanced Study Sofia
Luca Raineri
Forsker, Sant'Anna School of Advanced Studies
Stéphane Lacroix
Førsteamanuensis, Sciences Po
Steven Blockmans
Direktør, CEPS

Dette er to av kjernespørsmålene til det NUPI-ledede prosjektet PREVEX som nå er i sitt tredje år med forskning. I denne episode av The World Stage har Marie Furhovden invitert tre av forskerne som er involvert i prosjektet til å si noe om hvilke funn de har så langt. 

Diana Mishkova, Luca Raineri og Stéphane Lacroix har i PREVEX-prosjektet sett på hvert sitt område: Balkan, Midtøsten og i Sahel. De tre regionene er svært ulike både seg imellom og internt, men de har noe til felles når det kommer til forebygging av radikalisering og voldelig ekstremisme. Dette, og mer om prosjektet, snakker forskerne om i denne podkastsepisoden, så sørg for at du får den med deg! 

Mot slutten av episoden får du også høre fra Steven Blockmans som er direktør ved den Brussel-baserte tenketanken CEPS. Han snakker om hvordan forskningen fra prosjektet kan brukes i EU.

Podkasten er på engelsk.

PREVEX er finansiert av EUs forskningsprogram Horizon2020, og har tildelingsnummer 870724.

Ønsker du å høre mer? I lista under finner du flere episoder fra The World Stage, og fra våre to andre podkaster, Utenrikshospitalet og Hvor hender det?

Temaer

  • Terrorisme og ekstremisme
  • Europa
  • Afrika
  • Asia

Personer

Diana Mishkova
Academic Director, Centre for Advanced Study Sofia
Luca Raineri
Forsker, Sant'Anna School of Advanced Studies
Stéphane Lacroix
Førsteamanuensis, Sciences Po
Steven Blockmans
Direktør, CEPS