Hopp til innhold
NUPI skole

Arrangement

Teoriseminar: «War in International Thought»

Professor Jens Bartelson skal snakke om den nye boka si som handlar om korleis vi har sett på krig gjennom fleire hundreår.
29 januar 2018
13:15 Europe/Oslo
Språk: Engelsk
NUPI
Seminar

Temaer

  • Engelsk

Bartelson meiner at vi som forskarar og borgarar er predisponerte til å tenkje på krig som ein djupt øydeleggjande aktivitet som ideelt sett bør avskaffast heilt. Men før det 20. hundreåret blei krig allment forstått som ei produktiv kraft i menneskelege forhold som burde utnyttast for å skape fred og orden.

Ved å analysere korleis krigskonseptet har blitt brukt i ulike samanhengar frå det 17. til slutten av det 19. hundreåret, adresserer Jens Bartelson denne overgangen. Det gjer han ved å sjå på dei underliggjande og ofte uuttalte føresetnadene om naturen til krigen og korleis desse har forma forståinga vår av den moderne politiske verda og rolla til krigen i ho. Bartelson utforskar dets funksjon i prosessen med statleg framstilling og i etableringa av det moderne internasjonale systemet for å dra linjer til dagens situasjon der krig er no på midtpunktet av verdspolitikken.

Jens Bartelson er professor i statsvitskap ved statsvitskapleg institutt, Universitetet i Lund. Han fekk doktorgrada si frå Universitetet i Stockholm i 1993. Interesseområda hans er internasjonal politisk teori, politisk idehistorie, politisk filosofi og sosial teori. Jens Bartelson har skrive hovudsakleg om idear om den suverene staten, verdssamfunn og krig.

Ordstyrar er seniorforskar på NUPI Benjamin de Carvalho.

Taler

Jens Bartelson
Professor, Universitetet i Lund
29 januar 2018
13:15 Europe/Oslo
Språk: Engelsk
NUPI
Seminar

Temaer

  • Engelsk