Teknogiganter som Xiaomi, Huawei, ZTE, Baidu og WeChat er blitt veletablerte navn over hele verden. Noen av dem konkurrerer om å bygge 5G-nettverk i Europa. Samtidig har noen av disse selskapene blitt assosiert med statssponset spionasje og beskyldt for å legge til rette for autoritarisme. Hvordan skal europeiske myndigheter forstå og møte denne utviklingen?

Det skal Valentin Weber snakke om når han gjester NUPI 6. februar. Han mener det er nyttig å se på det kinesiske sikkerhetslandskapet for å kunne svare på disse spørsmålene.

  • Gikk du glipp av dette seminaret? Hør Webers foredrag som NUPI Podcast her:

Valentin Weber er en doktorgradsstipendiat i cybersikkerhet og tilknyttet forsker ved Centre for Technology and Global Affairs, Oxford University. Han er også en OTF Senior Fellow i informasjonskontroll ved Berkman Klein Center for Internet & Society, Harvard University. Webers forskningsinteresser inkluderer blant annet hvordan cyberdomenet endrer konflikter og statlige strategier. Hans nåværende forskning fokuserer på integrering av cyberstrategi, og rollen informasjonskontroll har i statlige strategier. Han har tidligere jobbet for International Security Department i Chatham House.

Seminaret arrangeres av NUPIs forskningssenter på cybersikkerhet, og ledes av seniorrådgiver på NUPI Karsten Friis.

Arrangementet strømmes direkte på NUPIs YouTube-kanal: