REGISTRER DEG HER!

Det anslås at milliarder av dollar trengs innen 2030 for å gjennomføre Afrikas klimaforpliktelser slik de er beskrevet i nylig innsendte nasjonale klimamål (NDCs). Behovet for midler overstiger bistandsbudsjettene, og det er økende bekymring for at finansieringen av klimatiltak i utviklede land vil avlede bistand fra andre presserende utviklingsbehov.

Årets Afrika-rapport fremmer sterkt et behov for finansiering fra privat sektor. På dette seminaret skal Kevin Chika Urama, sjeføkonom og visepresident i African Development Bank, presentere African Economic Outlook for 2023. Etterfølgende vil det bli en paneldebatt basert på hans presentasjon.

Hvordan samsvarer tilnærmingen med sterk finansiering fra privat sektor med pågående diskusjoner om klimafinansiering og offisiell utviklingsbistand i Norge? Og hvordan ser pågående global og norsk innsats for å etablere klimafinansieringsstrukturer og reformere utviklingsbistand ut?

Seminaret holdes på NUPI fra kl. 10.00 til 11.30, og vi vil også strømme arrangementet direkte på vår YouTube-kanal (ingen registrering nødvendig for digital deltakelse).

Program:

  • 10.00-10.05: Velkommen, NUPI
  • 10.05-10.10: Åpning v/ statssekretær Bjørg Sandkjær
  • 10.10-10.25: Presentasjon av African Economic Outlook 2023 v/ professor Kevin Chika Urama
  • 10.30-11.30: Paneldebatt + spørsmål og svar