Cybersikkerhet og beskyttelsen av kritisk infrastruktur – et amerikansk perspektiv

Man 27 aug. 2018
Tid: 09:00 Sted: NUPI Språk: Engelsk Ledige plasser: 18
Legg i kalender 18-08-27 09:00 18-08-27 10:30 38 Cybersikkerhet og beskyttelsen av kritisk infrastruktur – et amerikansk perspektiv Michael Chertoff deler sine erfaringer fra tiden som leder for US Department of Homeland Security, og han skal snakke om hvordan vi best mulig kan sikre kritisk infrastruktur mot cyberangrep. NUPI NUPI seminar@nupi.no http://www.facebook.com/events/160427380695693 false DD/MM/YYYY

Michael Chertoff deler sine erfaringer fra tiden som leder for US Department of Homeland Security, og han skal snakke om hvordan vi best mulig kan sikre kritisk infrastruktur mot cyberangrep.

Koordineringen av cybersikkerhet mellom ulike statlige aktører og det private er vanskelig. Dette gjelder i USA så vel som i Norge. Hvordan skal vi klare å løse disse utfordringene?

Det er dette Michael Chertoff skal snakke om når han gjester NUPI på mandag. Han skal fortelle om erfaringene han sitter igjen med fra tiden som United States Secretary of Homeland Security og lærdommer fra da han var med på å utforme USAs nasjonale cyberstrategi. Han kommer også til å dele sine tanker om hvordan vi best kan beskytte kritisk infrastruktur, sett fra et amerikansk perspektiv.

Michael Chertoff var United States Secretary of Homeland Security fra 2005 til 2009. Han er ekspert på forebygging av og reaksjoner på cybertrusler, og har vært med på å utforme USA Patriot Act. Han er medgrunnlegger og leder av Chertoff Group, et konsulentfirma for risiko- og sikkerhetsvurdering.

Seniorrådgiver på NUPI Karsten Friis er ordstyrer på dette seminaret.

Arrangementet strømmes direkte på NUPIs YouTube-kanal: