Hopp til innhold
NUPI skole

Høythengende pris til NUPI-forsker

Iver B. Neumann hedret med pris for forskningsinnsats på globaliseringsfeltet.

MOTTOK PRIS: Iver B. Neumann er professor ved NUPI og London School of Economics. 23 Februar mottok han prisen James N. Rosenau Achievement Award for sitt arbeid.

Glenwoods Studio

MOTTOK PRIS: Iver B. Neumann er professor ved NUPI og London School of Economics. 23 Februar mottok han prisen James N. Rosenau Achievement Award for sitt arbeid.

Glenwoods Studio

Denne uken går årskonferansen til ISA (International Studies Association) – hovedorganisasjonen for forskere på internasjonal politikk – av stabelen i Baltimore i USA.

Tradisjonen tro er NUPI sterkt representert på konferansen, og forrige uke ble det annonsert at Iver B. Neumann (NUPI og London School of Economics) tildeles den høythengende James N. Rosenau-prisen.

Heder for globaliseringsforskning

Prisen hedrer den akademikeren som har skapt de viktigste bidragene til globaliseringsstudier, og er oppkalt etter tidligere ISA-president og pionér innen globaliseringsstudier, Jim Rosenau.

 -Siden jeg ble nummer to av to deltagere i et skirenn i Hurdal i 1969 og fikk en sølvskje i premie, har jeg bare vunnet to andre priser, så dette er jo kjempehyggelig, sier Neumann selv om tildelingen.

«Lifetime award»

Neumann er Montague Burton-professor i internasjonale relasjoner ved London School of Economics, og Forsker 1 ved NUPI. Han spesialiser seg på sosialteori, internasjonale relasjoner i et historisk perspektiv, diplomati, russisk og norsk utenrikspolitikk.

James N. Rosenau-prisen, som ble delt ut torsdag 23. februar, er en såkalt «lifetime award» som belønner samlet produksjon gjennom forskerkarrieren.

- Men sentralt står nok boken jeg skrev på engelsk sammen med NUPIs forskningssjef, Ole Jacob Sending. Den het Governing the Global Polity, og var en oppfølging av makt- og globaliseringsutredningen, som jeg ledet i perioden 1999-2003. Den resulterte i en bokserie på Pax, der sluttboken heter Regjering i Norge, sier Neumann.

I tillegg til heder og ære, får prisvinneren av Rosenau Achievement Award 500 amerikanske dollar.

Vinnerens svar på det obligatoriske spørsmålet om hva pengene skal gå til er kort og konsist:

- Nye ski!

Temaer