Hvor viktige er tradisjonelle verdier for oppslutningen om Putin? Hva har de med krigen i Ukraina å gjøre? Og hvordan ser egentlig fremtiden for Putin-regimet ut?

 

Siden 2012 har russiske myndigheter brukt antiliberal retorikk og kommet med angrep på Vestens sekularisme, multikulturalisme, og angivelige moralske forfall. Denne retorikken er blitt fulgt opp med ny lovgiving mot blasfemi, «propaganda for ikke-tradisjonelle seksuelle legninger overfor mindreårige», og delvis avkriminalisering av vold i nære relasjoner.

 

I denne episoden av NUPI-podkasten The World Stage diskuterer Tora Berge Naterstad funn fra prosjektet «Verdibasert regimelegitimering i Russland» (LegitRuss) med professor Henry Hale.

 

LegitRuss undersøker om Putins nye politikk er det russerne ønsker seg, og i podkasten får du blant annet høre om resultatene fra en rykende fersk spørreundersøkelse.

 

Henry Hale er blant verdens fremste autoriteter på det politiske regimet i Russland, og med utgangspunkt i prosjektet diskuterer han også Russlands invasjon av Ukraina og konsekvensene denne kan få for Putin-regimet, dets legitimitet og fremtid i Kreml. Selv har Hale en klar teori om hva som kan bli slutten for regimet.  

 

Denne podkasten er på engelsk.

 

Hør flere episoder av The World Stage her. Du finner oss også på andre plattformer som Apple og Spotify.