Hopp til innhold
NUPI skole

PODKAST: Propaganda og ytringsfrihet i Russland

Få med deg den nyeste episoden av podkasten vår Utenrikshospitalet der vi ser nærmere på hva som har skjedd med ytringsfrihet i Russland de siste ukene, og hvordan Putin bruker propaganda aktivt som en del av sin krigføring i Ukraina.
Putin propagandashow i Moskva_m podkastlogo_NTB Scanpix_AP_Ramil Sitdikov.jpg

 

Etter at krigen brøt ut i Ukraina i slutten av februar, har president Putin tatt drastiske grep for å hindre at sannheten om invasjonen når den jevne russer. 

I løpet av bare noen dager stengte TV-stasjoner ned, lærere fikk oppdatert pensum om hvordan de skulle undervise om krigen, demonstrasjoner mot invasjonen ble slått hardt ned på at russisk politi, og Putin har holdt et gigantisk propagandashow fra en stadion i Moskva. 

Hva er det som har skjedd med ytringsfriheten i Russland? Og hvilke følger har dette for de det gjelder? Tror russerne på Putins narrativ om invasjonen i Ukraina? Og hvordan ser fremtiden for ytringsfrihet i Russland ut? 

I denne episoden av Utenrikshospitalet ser NUPI-forsker Natalia Moen-Larsen og seniorforsker ved IFS Håvard Bækken nærmere på disse spørsmålene. Denne episoden ble spilt inn 22. mars og ledes av Marie Furhovden.

 

Temaer

  • Sikkerhetspolitikk
  • Utenrikspolitikk
  • Russland og Eurasia
  • Konflikt