Trass i dramatisk vekst i Indias utvikling totalt, er det store lokale forskjeller med hensyn til hvordan denne veksten slår ut. Korrupsjon og ineffektivitet skaper hindre for tilbudet av offentlige goder, og i enkelte landsbyer gjøres det ingenting, mens i andre setter utviklingsprosjekter i gang som planlagt. Forskerne bak dette prosjektet mener disse forskjellene kan spores tilbake til politikere og byråkrater som prioriterer enkelte områder over andre. Ofte antas det at indiske politikere arbeider mer for mennesker med samme etnisitet som dem selv.
Forskerne argumenterer for at den ujevne fordelingen av tjenester og andre ytelser fra staten ofte er drevet av politiske insentiver. Politikerne jobber ofte hardere for landsbyer som stemte på dem, har høy velgermasse, eller det konkurreres om velgernes gunst. Gjennom å kombinere data fra tre samarbeidspartnere i USA, India og Norge er målet med dette prosjektet å undersøke disse påstandene ved bruk av unike data på landsbynivå fra hele India. Funnene vil bidra til diskusjoner om utviklingsforskjellene i India og om hva som motiverer politiske aktører.
Se lanseringssseminaret for Francesca Jensenius' bok Social Justice through Inclusion - The Consequences of Electoral Quotas in India:
«En fremragende statsviter og en ytterst velegnet rollemodell for yngre forskere.»
Francesca R. Jensenius har studert verdens mest omfattende politiske kvoteringssystem.
Tidligere ansatt
Centre for the Study of Developing Societies, New Delhi India
Institute of International Studies, UC Berkeley, USA