Hopp til innhold
NUPI skole

Arrangement

Forskning på radikalisering og forebygging: Status og veien videre

Konsortiet for terrorismeforskning inviterer til seminar om forskning på radikalisering og forebygging med Joel Busher og Sarah Marsden.
13 juni 2024
13:30 Europe/Oslo
Språk: Engelsk
Salongen konferansesenter, C. J. Hambros plass 2D (første etasje)
Seminar

Temaer

 • Sikkerhetspolitikk
 • Terrorisme og ekstremisme
 • Seminar
 • Fysisk
 • Engelsk

REGISTRER DEG HER!

Radikalisering har de siste 20 årene vært et av de mest innflytelsesrike begrepene innen forskning knyttet til terrorisme og voldelig ekstremisme. Som et sentralt tema i et globale mål om å forebygge og bekjempe voldelig ekstremisme (P/CVE), har det endret måten forskere, beslutningstakere og samfunnet ellers tenker på terrorisme og politisk vold, og hvordan man kan forebygge dette. 

Studier om radikalisering har vært blant de raskest voksende områdene innen terrorismestudier, og med flere forskere som trekkes til feltet, har det også blitt stadig mer tverrfaglig. Dette inkluderer bidrag fra forskere forankret i et bredt spekter av disiplinære og teoretiske tradisjoner.

Denne interesseeksplosjonen på feltet har gitt betydelige nye innsikter og tilnærminger, men har også hatt sine begrensninger og svakheter. På dette seminaret ser vi nærmere på hvor vi står med forskningen på radikalisering og forebygging. Vi ser også på noen av de viktigste utfordringene og mulighetene for å drive denne forsknings- og politiske agendaen videre. Seminaret bygger på den nylig publiserte boka Routledge Handbook of Radicalization and Countering Radicalization (Routledge, 2024), redigert av Leena Malkki, Sarah Marsden og Joel Busher.

Joel Busher er professor i politisk sosiologi ved Center for Trust, Peace and Social Relations, Coventry University. Forskningen hans undersøker eskalering og tilbakeholdenhet av politisk vold, mobilisering mot minoritetsgrupper, og lovfesting og virkninger av sikkerhetspolitikk.

Sarah Marsden er direktør for Handa Center for the Study of Terrorism and Political Violence ved University of St Andrews. Forskningen hennes søker å forstå engasjement i, og frigjøring fra, politisk vold, inkludert innsats for å forebygge og motvirke voldelig ekstremisme.

Seminaret arrangeres av Konsortiet for terrorismeforskning.

Arrangementet vil ikke bli streamet.

VENNLIGST MERK!: Dette arrangementet holdes i Salongen konferansesenter, C. J. Hambros plass 2D, Oslo (Samme bygg som NUPI, men i 1. etasje).

Talere

Joel Busher
Professor, Centre for Trust, Peace and Social Relations, Coventry University
Sarah Marsden
Director, Handa Centre for the Study of Terrorism and Political Violence, University of St Andrews

Relaterte prosjekter

Program

Konsortiet for terrorismeforskning

 • Terrorisme og ekstremisme
 • Terrorisme og ekstremisme
13 juni 2024
13:30 Europe/Oslo
Språk: Engelsk
Salongen konferansesenter, C. J. Hambros plass 2D (første etasje)
Seminar

Temaer

 • Sikkerhetspolitikk
 • Terrorisme og ekstremisme
 • Seminar
 • Fysisk
 • Engelsk