Norsk-svensk forsvarssamarbeid: utfordringer og muligheter i en spent tid

Tir 14 nov. 2017
Tid: 11:00 Sted: NUPI Språk: Norsk Ledige plasser: 48
Legg i kalender 17-11-14 11:00 17-11-14 12:30 38 Norsk-svensk forsvarssamarbeid: utfordringer og muligheter i en spent tid En endret sikkerhetssituasjon fra øst, geografisk beliggenhet og en ny tilnærming til Europa sett med amerikanske øyne. Alt ligger til rette for et norsk-svensk forsvarssamarbeid. Men er et slikt samarbeid mulig? NUPI NUPI seminar@nupi.no http://www.facebook.com/events/160427380695693 false DD/MM/YYYY

En endret sikkerhetssituasjon fra øst, geografisk beliggenhet og en ny tilnærming til Europa sett med amerikanske øyne. Alt ligger til rette for et norsk-svensk forsvarssamarbeid. Men er et slikt samarbeid mulig?

Norsk-svensk forsvarssamarbeid har blitt bejublet i festtaler og strateginotater, men har sjeldent vist seg på det nivået som ofte forespeiles. Særlig industrisamarbeidet har vært lite vellykket.

Samtidig har Russlands intervensjon i Ukraina skapt ny usikkerhet i det Nordisk-baltiske området. Kan en ny regional trusselsituasjon fungere som drivkraft for en gjenoppliving av det norsk-svenske forsvarssamarbeidet?  

Dette skal Niklas Granholm og Torbjørn Svensgård diskutere.

Niklas Granholm er forskningsleder for Avdelningen för försvarsanalys ved Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI) i Sverige.

Torbjørn Svensgård er administrerende direktør i Forsvars- og Sikkerhetsindustriens forening (FSi).

Ordstyrer er Karsten Friis. Han er leder for forskningsgruppen for sikkerhet og forsvar på NUPI.

Les også: Svensk-norsk forsvarssamarbeid: Nye muligheter?

Følg oss live her: