Marianne Riddervold
Forsker I (bistilling)Marianne Riddervold er forsker I (bistilling) i forskningsgruppen for sikkerhet og forsvar hos NUPI. I tillegg er hun professor i statsvitenskap og internasjonal politikk ved Høgskolen i Innlandet og Senior Fellow ved University of California, Berkeley.
Riddervold er ekspert på EUs utenriks- og forsvarspolitikk, internasjonal politikk og sikkerhet, maritim sikkerhet, transatlantiske relasjoner og teoriutvikling innen internasjonal politikk og Europeisk integrasjon.
-
Nyheter
Høyr NUPI på NRK P2!
07.12.2020Måndag - fredag i veke 50 erstatta NUPI «Ekko» i NRK P2. Få med deg ti timar med utanrikspolitiske tema i NRK-appen eller som podkast. -
Nyheter
Høyr NUPI på NRK P2!
07.12.2020Måndag - fredag i veke 50 erstatta NUPI «Ekko» i NRK P2. Få med deg ti timar med utanrikspolitiske tema i NRK-appen eller som podkast. -
Nyheter
Hvorfor EU vil komme styrket ut av koronakrisen
28.09.2020Det hevdes ofte at EU er på sammenbruddets rand. Men stemmer det?- Jarle Trondal
-
Mon 16 nov. 2020Arrangement
Militærmaktseminaret 2020: Ny president i USA – hva betyr det for Norge?
Tid: 09:00 Sted: WebinarVi ønsker velkommen til Militærmaktseminaret 2020, i år i heldigital drakt! Bli med når vi skal ta en nærmere titt på hva det amerikanske presidentvalget har å si for Norges sikkerhetsforhold til USA.
-
Nyheter
Konsekvenser av covid-19 for internasjonal politikk
28.04.2020Les våre analyser om covid-19s konsekvenser for utviklingsland og internasjonal politikk. -
Publikasjon: Hvor hender det?
Er forholdet mellom USA og Europa svekka?
2019Ingen andre regionar i verda er og har vore så tett samanvovne som Europa og USA – både i økonomi, politikk, forsvar, verdiar og institusjonar. Men EU...
-
Forskningsprosjekt
Balancing between integration and autonomy. Understanding the drivers and mechanisms of EU's foreign, security and defense policy (EUFLEX)
2019 - 2021 (Ongoing)EUFLEX studerer både hvordan EU, medlemsstatene og assosierte stater, som Norge, balanserer mellom hensynet til å ivareta nasjonal selvbestemmelse (autonomi) på den ene siden, og lojalitet til selve EU-prosjektet i form av integrasjon og tettere samarbeid på den andre.