Hopp til innhold
NUPI skole

Nagelhus Schia utnevnt til Forsker 1

NUPI-forsker Niels Nagelhus Schia har fått professorkompetanse.
Niels_169_small.jpg

Søknaden hans om professorkompetanse ble enstemmig godkjent av en komité som besto av professor emeritus Finn Stepputat fra DIIS, professor Madeline Carr ved University College London og forsker 1 Kjetil Selvik fra NUPI.

Forsker I, også kalt forsker med professorkompetanse, er toppstillingen i forskerstigen og er faglig og administrativt likeverdig med det som kalles «professor» i universitetssektoren.

Imponert over Niels’ arbeid

– I komiteens vurdering utrykker de at Niels har produsert originale og viktige publikasjoner. De peker spesielt på betydningen av hans tverrfaglige tilnærming med IR, globale studier og teknologi, samt hans kombinasjon av grunnforskning og anvendt forskning, sier NUPI-direktør Kari M. Osland.

– Niels er en god lagspiller som gir viktig støtte til yngre forskere. Jeg er imponert over det arbeidet Niels gjør! sier hun.

I komiteens begrunnelse, legger de blant annet vekt på  Nagelhus Schias solide erfaring med å lede forskningsprosjekter og utvikle nye prosjekter. De legger også vekt på hans tverrfaglige engasjement og selvstendige og originale forskningsresultater.

Nagelhus Schia har ifølge komiteen satt sitt preg både på forskning på internasjonal politikk og på dialog med beslutningstakere, diplomater og byråkrater i nasjonale og internasjonale organisasjoner. Også hans aktive lederskap innen forskning på ny teknologi og internasjonal politikk, som er et felt i rask utvikling, blir trukket fram som særlig imponerende.

Raust arbeidsmiljø på NUPI

Nagelhus Schia er veldig fornøyd med komiteens avgjørelse.

– Jeg er først og fremst skikkelig stolt og glad for dette opprykket, og jeg føler meg heldig og privilegert som har fått alt arbeidet mitt gjennomgått så nøye og grundig av en så kompetent og dyktig komite, sier han og fortsetter:

– Jeg er også utrolig takknemlig for alle de faglige dyktige, interessante og bra folka jeg samarbeider med på NUPI. Her er det kvalitet i alle ledd. Det gjør NUPI til en unik arbeidsplass som jeg er veldig glad i. Vi har et raust arbeidsmiljø der vi ønsker hverandre det beste.

Nagelhus Schia har jobbet på NUPI siden 2003 og leverte sin doktorgrad ved sosialantropologisk institutt ved Universitetet i Oslo i 2015. Siden da har han vært ansatt som seniorforsker. Gjennom sin karriere som forsker har Nagelhus Schia fordypet seg i spørsmål som omhandler teknologi, global styring, internasjonale organisasjoner, og statsbygging. 

I dag er han leder for Forskningsgruppen for sikkerhet og forsvar, medleder i NUPIs senter for forskning på ny teknologi og medredaktør for tidsskriftet Internasjonal Politikk.