Hopp til innhold
NUPI skole

PODKAST: Putin sin potensielle hovudpine: Protestane mot mobiliseringa i Nord-Kaukasus

Få med deg denne ferske podkastepisoden om protestene i Tsjetsjenia og Dagestan etter Putins kunngjøring om mobilisering i september i år.

DAGESTAN: Dette bildet er hentet fra en video som har sirkulert i sosiale medier. Videoen viser angivelig kvinner i Dagestan som protesterer mot Putin's mobiliseringsplan i september i år. Sosiale plattformer spilte en viktig rolle i planleggingen og gjennomføringen av protestene mot mobiliseringen i Nord-Kaukasus. 

Foto: Ukjent opphav

Personer

Badri Belkania
Forsker, Georgian Foundation for Strategic and International Studies (GFSIS)

Etter Vladimir Putin sin kunngjering om den delvise mobiliseringa for krigen i Ukraina, tok folk, og spesielt kvinner, til gatene i fleire av dei russiske republikkane i Nord-Kaukasus. Dei protesterte mot mobiliseringa, og sa at dette ikkje var ein krig dei ville sende sønene sine ut i. 
 
Sjølv om desse demonstrasjonane i ein internasjonal skala var relativt små, og dei enda omtrent like fort som dei oppstod, er dei likevel eit teikn på ei aukande misnøye mot maktsentrumet i Moskva. 
 
I denne episoden av NUPI-podkasten The World Stage, forklarer Badri Belkania kvifor protestane i Tsjetsjenia og Dagestan er viktige, kva dei er eit teikn på og kva som kan skje vidare. 
 
Belkania er forskar ved Georgian Foundation for Strategic and International Studies (GFSIS), og spesialiserer seg på Nord-Kaukasus og konfliktstudiar. Vert for denne episoden er Marie Furhovden. 
 
Denne podkastepisoden blei produsert i samarbeid med Russlandsnettverket
 

 

Temaer

  • Russland og Eurasia
  • Konflikt
  • Menneskerettigheter

Personer

Badri Belkania
Forsker, Georgian Foundation for Strategic and International Studies (GFSIS)