REGISTRER DEG HER!

Russlands krig mot Ukraina har revet forholdet mellom Russland og Europa i filler. De utenrikspolitiske frontene er steile og kan lett settes opp mot hverandre. Gjennom krigståken kan det likevel være vanskelig å se akkurat hva de russiske og europeiske standpunktene egentlig er, og hvordan de kanskje endres av krigens gang.

I dette seminaret utforsker Sergey Utkin de skiftende mønstrene Russlands utenrikspolitiske debatt, og diskuterer dem i lys av hvordan den europeiske debatten endrer seg.

Sergey Utkin er førsteamanuensis på Center for War Studies ved Syddansk Universitet i Odense. Fra 2016 til 2022 var han leder for Strategic Assessment Section ved Primakov Institute of World Economy and International Relations (IMEMO) i Russland. Fra 2016 til 2018 ledet han også utenriks- og sikkerhetspolitisk avdeling ved Centre for Strategic Research i Moskva.

Utkin har en doktorgrad i statsvitenskap/internasjonale relasjoner. Han forsker på EUs utenriks- og sikkerhetspolitikk, EUs forhold til Russland og USA, samt russisk utenrikspolitikk mot Vesten.

Dette arrangementet holdes på NUPI og er en del av NUPI-prosjektet When every act is war (WARU).

Lett frokost serveres fra 08.00 og seminarer varer fra 08.30 til 10.00. Det vil også være mulig å følge oss digitalt på vår YouTube-kanal (ingen registrering er nødvendig for digital deltakelse).