Hopp til innhold
NUPI skole

Haugevik utnevnt til forsker 1

NUPI-forsker Kristin Haugevik har fått professorkompetanse.

Kristin Haugevik fikk tittelen forsker 1 6. februar.

Foto: Mats Bakken/NUPI

Haugeviks søknad om professorkompetanse ble enstemmig godkjent av en komité bestående av professor Catarina Kinnvall fra Lund Universitet, professor Torbjørn Knutsen fra NTNU og forsker 1 Kacper Szulecki fra NUPI.

Forsker I, også kalt forsker med professorkompetanse, er toppstillingen i forskerstigen og er faglig og administrativt likeverdig med det som kalles «professor» i universitetssektoren.

Høy akademisk kvalitet

Komiteen har vurdert 15 av Haugeviks akademiske publikasjoner. I tillegg til hennes akademiske meritter, trekker komiteen frem hennes erfaring som prosjektleder og evne til å kommunisere forskning.

I sin rapport skriver komiteen at den høye akademiske kvaliteten på Haugeviks arbeid, gjenspeiles i hennes evne til å vinne prosjektfinansiering, lede forskningsteam og levere resultater – både av akademisk og mer policy-orientert karakter.

Les Haugeviks publikasjoner her.

– Imponerende

Haugevik har jobbet på NUPI siden 2006. Hun leverte sin doktorgrad ved Universitetet i Oslo i 2014, og har siden da vært ansatt som seniorforsker ved instituttet. Gjennom sin karriere som forsker har Haugeviks arbeid sentrert rundt spørsmål knyttet til internasjonalt diplomati, mellomstatlig samarbeid, europeiske og transatlantiske relasjoner og norsk, nordisk og britisk utenriks- og sikkerhetspolitikk.

– Komiteen har vurdert Kristins arbeid ikke bare som empirisk grundig, men også teoretisk velfundert. De løfter særlig frem hennes viktige bidrag til faglitteraturen om vennskap og slektskap i internasjonal politikk, sier NUPIs direktør, Kari M. Osland.

Osland er imponert over sin kollega.

– Jeg snakker på vegne av hele NUPI når jeg sier at vi er enormt stolte av Kristins prestasjoner. Det solide arbeidet hennes og hennes dedikasjon til forskningen, er virkelig imponerende.

Stolt av å jobbe ved NUPI

Haugevik ble svært glad da hun fikk nyheten 6. februar.

– Det er et privilegium å få ens arbeid og publikasjoner vurdert så på en så grundig og systematisk måte! Som NUPI-forsker har jeg jobbet med et stort spekter av ulike prosjekter og publikasjoner. Jeg er spesielt glad for at komiteen har sett helheten i mitt akademiske bidrag, og den røde tråden som løper gjennom det jeg skriver og formidler, sier hun.

Hun er også takknemlig overfor sine NUPI-kollegaer.

– På NUPI er man omgitt av dyktige kollegaer, som er ledende på sine respektive fagfelt. Selv om jeg har jobbet der lenge, er jeg stadig like stolt av å være en del av NUPIs fagmiljø. Å ha gode kollegaer og ledere som heier en frem – det betyr masse! 

Temaer

  • Forsvar
  • NATO
  • Diplomati
  • Utenrikspolitikk
  • Europa
  • Norden