De facto-stater - stater som ikke har lyktes i å få internasjonal anerkjennelse - har lenge vært lite studerte "blindsoner" i akademisk litteratur og på kart.

Disse statene spiller likevel en kritisk og omstridt rolle i internasjonal politikk. Siden slutten på Den kalde krigen har de facto-stater vært involvert i en uforholdsmessig stor andel voldelige konflikter, som har resultert i at de har blittt etablert, fått endret status, eller sluttet å eksistere. Derfor er det viktig å forstå dynamikkkene i de facto-politikk. Det er også det overordnede målet i NUPI- prosjektet Dynamics of de facto state patron-client relations – eller 'DeFacto'.

I denne nye episoden av NUPI-podkasten 'The World Stage', retter vi oppmerksomheten mot Abkhasia, en de facto-stat i Sør-Kaukasus, på østkysten av Svartehavet, ved hjelp av to gjester: Donnacha Ó Beacháin, professor ved the School of Law and Government, Dublin City University, og Pål Kolstø, professor ved Institutt for litteratur, områdestudier og europeiske språk ved UiO. 

Vert for episoden er Tamta Gelashvili, som arbeider på NUPI og UiO.

Hør episoden her:

 

Vil du lære mer om denne tematikken? Få med deg seminaret  How do contested states seek international recognition? The case of Abkhazia med Donnacha Ó Beacháin her: