Hopp til innhold
NUPI skole

PODKAST: Abkhasia mellom Russland og resten av verden

The World Stage ser nærmere på Abkhasia, en de facto-stat i Sør-Kaukasus. Vi setter søkelyset på Abkhasias forsøk på å knytte diplomatiske bånd i det post-sovjetiske området og i andre deler av verden, samt på forholdet til beskytterstaten Russland.
DeFacto the World stage innspilling_med logo.png

Personer

Helge Blakkisrud
Seniorforsker (bistilling)
Tamta Gelashvili
Tidligere ansatt

De facto-stater - stater som ikke har lyktes i å få internasjonal anerkjennelse - har lenge vært lite studerte "blindsoner" i akademisk litteratur og på kart.

Disse statene spiller likevel en kritisk og omstridt rolle i internasjonal politikk. Siden slutten på Den kalde krigen har de facto-stater vært involvert i en uforholdsmessig stor andel voldelige konflikter, som har resultert i at de har blittt etablert, fått endret status, eller sluttet å eksistere. Derfor er det viktig å forstå dynamikkkene i de facto-politikk. Det er også det overordnede målet i NUPI- prosjektet Dynamics of de facto state patron-client relations – eller 'DeFacto'.

I denne nye episoden av NUPI-podkasten 'The World Stage', retter vi oppmerksomheten mot Abkhasia, en de facto-stat i Sør-Kaukasus, på østkysten av Svartehavet, ved hjelp av to gjester: Donnacha Ó Beacháin, professor ved the School of Law and Government, Dublin City University, og Pål Kolstø, professor ved Institutt for litteratur, områdestudier og europeiske språk ved UiO. 

Vert for episoden er Tamta Gelashvili, som arbeider på NUPI og UiO.

Hør episoden her:

 

Vil du lære mer om denne tematikken? Få med deg seminaret  How do contested states seek international recognition? The case of Abkhazia med Donnacha Ó Beacháin her:

 

Temaer

  • Diplomati
  • Europa
  • Russland og Eurasia
  • Konflikt

Personer

Helge Blakkisrud
Seniorforsker (bistilling)
Tamta Gelashvili
Tidligere ansatt
Relevant innhold
Forskningsprosjekt
Forskningsprosjekt
Dynamics of de facto state patron-client relations