Hopp til innhold
NUPI skole

PODKAST: En forskerspires frykt for å feile

Hør podkasten om en en ung akademiker som overvinner frykten for å presentere på en internasjonal forskerkonferanse.

Claudia Emilie Aanonsen er doktorgradsstipendiat på NUPI og forsker på cybersikkerhet. 

Det er stekende varmt en ettermiddag i Athen, og mens noen av forskerne fra NUPI trasker mette og lykkelig rundt i de steinbelagte gågatene i bydelen Plaka, går Claudia Emilie Aanonsen rundt med en klump i magen.

Claudia er en ung og ambisiøs doktorgradsstipendiat innen cybersikkerhet. Men klarer hun å overvinne sin egen frykt og usikkerhet når hun skal presentere doktorgradsskissen sin på en internasjonal forskerkonferanse?

– Jeg har pratet med mange kolleger om hvordan det kommer til å være, og de fleste sier at dette er et forum som ikke er noe farlig. Her er det hyggelige akademikere og kolleger som kan gi gode tilbakemeldinger. Det er jo egentlig det jeg er ute etter når det kommer til stykket.

– ­Føles det ufarlig?

– Nei, det gjør ikke det. Ikke i det hele tatt. Det føles ut som at jeg skal måles på intellektet mitt, at jeg skal testes. Og det er kjempeskummelt!, sier Claudia før hun reiser.

Hør episoden på spotify her: 
 

Hør episoden på acast her:

 

Forskningsfelt dominert av menn

I en litt annerledes episode av NUPIs podkast Utenrikshospitalet følger vi Claudia i tiden før den store dagen, når hun skal presentere på EISAs (European International Studies Association) årlige konferanse i 2022. Mens hun forbereder seg grundig, deler hun sin angst for å skulle bevise hva hun er god for – på et felt som er dominert av menn. Men med støtte fra erfarne kolleger, som forsker 1 Pernille Rieker, finner Claudia mot til å ta utfordringen.

Vi blir med Claudia på hennes reise, fra forberedelse til nervøsitet som tar overhånd, til tekniske utfordringer – og til det avgjørende øyeblikket på konferansen. Vil hun klare å imponere panelet og sikre seg gode tilbakemeldinger på doktorgradsprosjektet sitt? Eller vil frykten overvinne henne?

I denne episoden får du høre historien om en ung akademikers vei til selvsikkerhet og personlig vekst i møte med den internasjonale akademiske verden. Kan Claudia vise verden at hun har det som skal til for å gjøre en forskjell innen forskning på cybersikkerhet?

 

Hvordan skal vi forske på cybersikkerhet?

Claudia presenterte teori, metode og forskningsspørsmålet sitt for prosjektet. I presentasjonen tok hun utgangpunkt i spørsmålet: Hvordan er det vi egentlig skal forstå og forske på cybersikkerhet og kunstig intelligens?

Hun snakket om hvordan man kan sette ulike teoretiske perspektiver sammen for å forske på hvordan mennesker og teknologier henger sammen. Det vil si, hvordan mennesker som sosiale vesener blir påvirket av teknologi, og hvordan teknologi igjen påvirker oss mennesker.

Dette vil kunne skape et bilde av hvordan vi danner kunnskap om ting som for eksempel cybersikkerhet. Målet er at forskere, men også politikere og folk for øvrig, skal være bedre rustet til å forstå teknologiene rundt oss, og hvordan vi best kan tilrettelegge samfunnet og politikken i takt med digitaliseringen.

Bli med oss på en emosjonell reise i Utenrikshospitalet, og få innsikt i hvordan en milepæl i en ung forskers liv kan forme hennes fremtid.

 

 

Temaer

  • Cyber

Facts

Fakta om Utenrikshospitalet

Utenrikshospitalet er en podkast fra Norsk Utenrikspolitisk Institutt (NUPI). Den tar opp viktige hendelser og trender i verden. I hver episode møter du NUPI-forskere og gjester. Podkasten produseres av kommunikasjonsavdelingen ved NUPI.