Hopp til innhold
NUPI skole

Tax for Development Webinar-serie

En ny webinarserie med det siste av forskning og intitativer for styrking av intern inntektsmobilisering i utviklingsland, med fokus på Afrika sør for Sahara.

SkattJakt-nettverket, som er et samarbeid mellom NUPI, Chr. Michelsens institutt og TaxJustice Network Norge, er glade for å kunngjøre Webinar-serien Tax for Development. Serien er i fellesskap organisert av Chr. Michelsen institutt og SkattJakt-nettverket, og vil inneholde pågående forskning og initiativer for å styrke innenlands inntektsmobilisering i utviklingsland, med fokus på Afrika sør for Sahara. Vi håper dette vil være av interesse for deg og dine nettverk.

Serien denne høsten 2020 består av fem webinarer om skatt og korrupsjon, med foredragsholdere fra Chr. Michelsen Instituttet og U4, Norsk Utenrikspolitisk Institutt (NUPI), Tax Justice Network-Norway, UNU-WIDER og Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS). Du kan lese mer om webinar-serien og registrere deg for de enkelte webinarene HER.

Første webinar er med Dr. Guillaume Nicaise (CMI/U4) Tirsdag 20 Okt 15:00. Guillaume vil presentere sin forskning på korrupt praksis, skatteinnkreving og maktdynamikker i Burundi. 

Sammendrag: Korrupsjon i Burundi er systemisk. Likevel undergraves programmer som har som mål å støtte integritet og god styring av lokale forhold og uformell praksis fra offentlige tjenestemenn. Her avslører en fem måneders etterforskning av skatteoppkrevere i Burundi begrunnelsen bak korrupt atferd på gateplan. Antikorrupsjonsreformer som tar hensyn til sosialt og politisk press kan peke en vei fremover. Du kan lese mer om forskningen i dette U4-blogginnlegget.

Registrer deg på forhånd for neste ukes webinar ved å klikke HER

Temaer

  • Internasjonal økonomi
  • Globalisering
  • Afrika