Hopp til innhold
NUPI skole

NUPI-forskere blir redaktører for topptidsskriftet Cooperation and Conflict

– Vi ser frem til å videreutvikle Cooperation and Conflict som et teoretisk innovativt, metodologisk allsidig og samtidig empirisk velfundert tidsskrift, sier Benjamin de Carvalho.

Redaktørkollegiet (f.v.): Minda Holm, Øyvind Svendsen, Tora Naterstad, Kristin Haugevik, Paul Beaumont og Benjamin de Carvalho. 

Foto: Endre Stangeby / NUPI

NUPI-forskerne Benjamin de Carvalho og Kristin Haugevik blir nye sjefredaktører for det velrennomerte tidsskriftet Cooperation and Conflict. De får følge av et redaktørteam bestående av forskerne Paul BeaumontØyvind Svendsen og Minda Holm, som alle er en del av NUPIs forskningsgruppe Global orden og diplomatiTora Berge Naterstad, doktorgradsstudent ved Universitetet i Oslo, blir med på laget som ny redaksjonsassistent.

– Cooperation and Conflict er et tradisjonsrikt tidsskrift som har hatt stor innvirkning på debattene i fagfeltet internasjonal politikk. Vi ønsker å videreføre denne arven, samtidig som vi utvikler tidsskriftet videre, sier Kristin Haugevik. 

Cooperation and Conflict ble grunnlagt allerede i 1965, og har også tidligere hatt norske redaktører. Johan Jørgen Holst hadde redaktøransvaret i årene 1972–1975, Arild Underdal fra 1986–1989 og Iver B. Neumann fra 1999–2001. Også Holst og Neumann jobbet på NUPI mens de hadde redaktøransvaret.

De siste årene har Cooperation and Conflict anlagt en bredere faglig profil. Fra å være et tidsskrift primært innrettet mot det nordiske fagmiljøet i internasjonal politikk, er det blitt et av de ledende internasjonale topptidsskriftene. Samtidig har tidsskriftet lyktes med å ivareta sine nordiske røtter. Nordiske forskere fortsetter å spille en nøkkelrolle i tidsskriftet – som redaktører, forfattere, fagfeller, redaksjonsmedlemmer og lesere.

– Vi ser frem til å videreutvikle Cooperation and Conflict som et teoretisk innovativt, metodologisk allsidig og samtidig empirisk velfundert tidsskrift, sier Benjamin de Carvalho. 

Tidsskriftet har de siste tolv årene hatt sitt hjem ved Lunds universitet i Sverige, med Annika Björkdahl som sjefredaktør og Martin Hall og Ted Svensson som redaktører. De nye redaktørene roser sine forgjengeres arbeid med å styrke tidsskriftets rennommé og innflytelse i fagfeltet.

– Det utgående teamet har gjort et beundringsverdig arbeid med å profesjonalisere tidsskriftet, blant annet gjennom å innføre årlige spesialnumre og en pris for beste fagfellevurdering, fastslår Haugevik. 

Det nye teamet overtar redaktøransvaret 1. juni.

Cooperation and Conflict eies av foreningen Nordic International Studies Association (NISA) og utgis av forlaget SAGE.