Hopp til innhold
NUPI skole

Terrorkonsortiet i 2021

Fremmedkrigere i Ukraina, utviklingen etter de 20 årene som har gått siden terrorangrepet i 2001 og teknologiens rolle i voldelig ekstremisme er noen av temaene Konsortiet for forskning på terrorisme og internasjonal kriminalitet har hatt på agendaen i 2021.
150921 Lanseringsseminar internasjonal politikk 20 år siden 9 11 september.png

I tillegg til en rekke seminarer, har Konsortiets forskere publisert flere interessante artikler, bokkapitler og rapporter i 2021.

Våre forskere var også sterkt tilstede i den offentlige debatten om dagsaktuelle temaer.

Fremmedkrigere i Ukraina

22. mars arrangerte Konsortiet et seminar om ekstreme fremmedkrigere i Ukraina. I løpet av det siste tiåret har 17 000 personer, hovedsakelig russere, men også opp mot 1000 personer fra Vesten deltatt i krigen i Ukraina. For å se nærmere på hvor disse fremmedkrigerne er nå og hva de har gjort etter Ukraina inviterte vi Thomas Hegghammer fra FFIKacper Rekawek fra C-REX ved UiO og Konsortiets faglige leder Tore Bjørgo.

Seminaret ble strømmet direkte på NUPI’s YouTube-kanal her:Lansseringsseminar: 20 år etter 9/11

15. september hadde Konsortiet gleden av å invitere til lanseringsseminar i anledning utgivelsen av fokusnummeret av tidsskriftet Internasjonal Politikk «20 år etter 9/11» redigert av Rita Augestad Knudsen og Ole Martin Stormoen, med bidrag fra Julie WilhelmsenAnders RomarheimCecilie HellestveitGro NystuenHalvard Leira og Benjamin de Carvalho. Fokusnummeret av IP kan du lese her.

Seminaret kan du se på NUPI’s YouTube-kanal:Samtalen er også tilgjengelig som podkast her:

Teknologiens rolle i voldelig ekstremisme og terrorisme

29. september inviterte vi til seminar med Ryan ScrivensVivek Venkatesh og Lydia Khalil for å snakke om hvilken rolle teknologi spiller i voldelig ekstremisme og terrorisme. Moderator og innleder Truls H. Tønnessen ledet den påfølgende debatten.

Seminaret kan du se på NUPI’s YouTube-kanal: 

Temaer

  • Terrorisme og ekstremisme

Facts

Konsortiet for forskning på terrorisme og internasjonal kriminalitet har eksistert siden 2002, og består i dag av Norsk Utenrikspolitisk Institutt (NUPI)Forsvarets Forskningsinstitutt (FFI)Politihøgskolen (PHS) og Senter for forskning på ekstremisme (C-REX). Konsortiet utgjør et av de tyngste og mest anerkjente forskningsmiljøene i Europa på disse temaene. Det er en arena for forskningsformidling, informasjonsutveksling og oppbygging av kompetanse på tvers av institusjoner.