RESPONS2.jpg

Respons - utenrikspolitikk for en ny tid

2022 - 2024 (Pågående)
Prosjekt
Regjeringen har besluttet å gjennomføre en landsomfattende konferanseserie for en fremtidsrettet og inkluderende utenrikspolitikk. NUPI bistår Utenriksdepartementet med gjennomføringen av prosjektet.

Bakteppet for konferanseserien er blant annet Russlands invasjon av Ukraina og endringer i Europas sikkerhetspolitiske orden, økende rivalisering og spenning mellom stormakter, utfordringer i det internasjonale samarbeidet, utviklingspolitiske konsekvenser, flyktninge- og migrasjonsbevegelser samt den overordnede kampen mot klimaendringene.

Målet for konferanseserien er å skape et forum for debatt rundt og videreutvikling av norsk utenrikspolitikk. Vi vender oss mot norske forsknings-, næringslivs-, kultur- og teknologimiljøer for innspill til og diskusjon om de noen av de store spørsmålene i vår tid. Innspill og ideer fra konferanseserien skal bidra til å identifisere norske utenrikspolitiske initiativ og mulige handlingsrom sammen med våre internasjonale partnere.

Konferansene skal løfte debatten om fremme av norske interesser, demokrati, sikkerhet og verdier i en verden preget av uro og uforutsigbarhet.

21. mars arrangerte NUPI og Utenriksdepartementet åpningskonferansen Norsk utenrikspolitisk konferanse 2023: Respons – norsk utenrikspolitikk for en ny tid


Artikler

I nyhetene og på plakaten under Arendalsuka

August 18, 2023

NUPI kan legge en svært vellykket uke i Arendal bak seg. Ikke gå glipp av høydepunktene!

Norsk utenrikspolitisk konferanse 2023: Høydepunkter og oppsummering

March 31, 2023

Vi har samlet alt du trenger å få med deg fra Norsk utenrikspolitisk konferanse 2023, som ble holdt i Oslo den 21. mars.

Temaer
Utenrikspolitikk
Deltakere
Arrangementer
tir. 21 mar. 2023
Event
Time: 09:00 Europe/Oslo
Location: Marmorsalen på Sentralen, Oslo

Norsk utenrikspolitisk konferanse 2023: Respons – norsk utenrikspolitikk for en ny tid

21. mars har Utenriksdepartementet og NUPI gleden av å invitere til Norsk utenrikspolitisk konferanse 2023 på Sentralen i Oslo.