Hans Jørgen Gåsemyr

Seniorforsker

Hans Jørgen Gåsemyr (PhD) er seniorforsker ved Norsk Utenrikspolitisk Institutt (NUPI).

Gåsemyr sin bakgrunn spenner samfunnsvitenskap, kinesisk språk og områdestudier fra norske og kinesiske universitet. MA og PhD gradene hans er i statsvitenskap (PhD fra Institutt for sammenliknende politikk, UiB). Gåsemyr har tidligere arbeidet for FN i Beijing og han har erfaring fra norsk media og kringkasting. Hans primære forskningsfelt er kinesisk politikk, hovedsakelig nasjonale sosioøkonomiske utviklingstrekk og utenrikspolitikk, med vekt på digital teknologi og organisasjoner. Hans sekundære forskningsfelt er norske og andre land sine økonomiske relasjoner og kunnskapssamarbeid, hovedsakelig i tilknytning til Kina.

Se Hans Jørgens publikasjoner fra UiB her.


Publikasjoner Alle publikasjoner

Prosjekter Alle prosjekter

Arrangementer Alle arrangementer

 • ARENDALSUKA: Hva skjer hvis vi må slutte å handle med Kina?
  Arrangement
  tor. 18 aug. 2022
  Time: 17:00 Europe/Oslo | Location: Bærekraftscenen, Arendal

  Handelen vår med Kina er viktig for norsk økonomi - men forholdet er også fullt av dilemmaer. Hva skjer hvis vi må slutte å handle med Kina?

 • Frokostseminar: Kinas belte- og veibygging gjennom pandemi og krig
  Arrangement
  fre. 10 jun. 2022
  Time: 11:00 Europe/Oslo | Location: NUPI

  Kinas belte og vei-initiativ er i full utvikling, men covid-19 pandemien og krigen i Ukraina reiser mange nye spørsmål. Er de opprinnelige kinesiske visjonene og ambisjonene fortsatt intakt, og hvordan påvirkes de enkelte byggeprosjektene og de større og sammensatte planene?

 • The Belt and Road Initiative and New Regionalism
  Arrangement
  man. 25 jan. 2021
  Time: 15:00 Europe/Oslo | Location: Zoom

  While framed by China as an inclusive platform of multilateral cooperation, The Belt and Road Initiative (BRI) has been met with mixed perceptions in Europe. Join this webinar to learn more about the nature, dynamics and influence of the BRI.

 • Frokostseminar: Kina som utviklingsaktør i Afrika
  Arrangement
  man. 13 jan. 2020
  Time: 08:30 Europe/Oslo | Location: NUPI

  Kinas rolle som internasjonal utviklingsaktør vokser. Hva ønsker Kina å oppnå? Hvordan responderer afrikanske aktører, og hva er mulige implikasjoner for norsk utviklingspolitikk?

 • Frokostseminar: Hvordan ser Kina på verdensøkonomien?
  Arrangement
  tir. 19 nov. 2019
  Time: 08:30 Europe/Oslo | Location: NUPI

  Vi hører mye om bremset økonomisk vekst for Kina og handelskrigen med USA. Hvordan vurderer kinesiske økonomiforskere situasjonen og hva betyr det for andre land og Norge?

Artikler Alle artikler